Raakasuklaan valmistusaineet

Raakasuklaa

Makeannälkä on aika hyvin hävinnyt viime kuukausien aikana, mutta raakasuklaasta en kyllä luovu. Sen terveysvaikutukset on ihan huikeat ja se on sellaista mitä minäkin voin syödä, ei mene vatsa sekaisin eikä naama ole täynnä finnejä, kuten kaupan suklaasta tulee.

Parhaat reseptit löytyy raakasuklaa.com sivustolta, mutta laitan tähänkin yhden reseptin, mistä on hyvä lähteä liikkeelle.

Miksi raakasuklaata?

Suurin syy on varmasti se, että se vaan on niin hyvää ja lisäksi raaka kaakao sisältää runsaasti aineita jotka kohottaa mielialaa. Raaka kaakao sisältää myös magnesiumia, kromia, sinkkiä, rautaa, kuparia, rikkiä ja C-vitamiinia.

Raakasuklaalla on myös vaikutusta aivojen toimintaa. Se auttaa ikään kuin selkeyttämään ajatukset magnesiumin ansiosta. Lukemattomista muista terveyshyödyistä voi lukea Jaakko Halmetojan sivulta.

Kaikki ei tietenkään ihastu raakasuklaaseen heti ensi maistamisella, onhan se aivan erilaista kuin kaupan tarjoamat maitosuklaat. Mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jo noiden terveyshyötyjen takia. Kohtuus kuitenkin kaikessa. Jos raaka suklaata syö liikaa, terveyshyödyt jää pieneksi ja lisäksi kehon toiminta saattaa häiriintyä. Että jos ihastut suklaaseen heti, niin älä nauti kerralla liian suurta annosta :)

 

raakasuklaata valmiina nautittavaksi.jpg

 

 

Raakasuklaa resepti

125g kaakaovoita (osan voi laittaa kookosöljyä tai kookosvoita, antaa aivan ihanan maun)

2rkl luomu hunajaa tai agave siirappia

5rkl raaka kaakaojauhetta

3rkl lucumaa

2rkl maca jauhetta

ripaus laadukasta suolaa

+ haluamaasi maustetta, kuten paahdettuja pähkinöitä, kuivattuja marjoja tai minttuöljyä muutama tippa. Yllä olevassa kuvassa mausteena on erilaisia pähkinöitä ja pakastekuivattuja mansikoita, meinaa viedä kielen mennessään.. :)

Sulata öljy vesihauteessa. Älä kuumenna seosta liikaa. Kun öljy on sulanut lisää jauheet ja makeutusaineet. Sekoita lusikalla tasaiseksi ja jaa muotteihin. Suklaa laitetaan jääkaappiin n. 30 minuutiksi ja se on valmis nautittavaksi.

 

Paljon pähkinöitä.jpg

Paljon pähkinöitä :) ja hetkeksi jääkaappiin ja sitten pääsee nauttimaan.

 

Voisit ostaa tarvikkeet vaikka hyvän ystävän kanssa ja tehdä yhdessä suklaata, vaikka naisteniltaa varten. Näin kulut puolittuisi ja yhdessä puuhastelu on muutenkin mukavaa.

Jos tuntuu liian monimutkaiselta, raakasuklaata voi ostaa myös kaupasta ja tarjolla on monen merkkistä ja makuista. Itse ainakin jouduin ostamaan useamman erilaisen, että löytyi juuri omaan suuhun sopiva :)

Sydämenmuotoisia raakasuklaapaloja