Paljon hedelmiä

 

Ruokavaliolla on todella suuri merkitys siihen miten jaksamme ja esim. mitä sairauksia meillä on. Jos syömme paljon valmisruokia tai käsiteltyjä elintarvikkeita, elimistö ei saa tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita ja meillä on jatkuva nälkä. Mutta täytyy ottaa huomioon myös sellaiset seikat mitkä estää vitamiinien imeytymisen. Vaikka söisit kuinka terveellisesti, mutta et esim. saa oikeanlaisia rasvoja, tietyt vitamiinit ei imeydy. Tai jos elimistössä on loisia, ne täytyy ensin häätää pois. Nämä seikat kun hoidetaan ensin kuntoon, niin kehon paranemisprosessi voi lähteä käyntiin ja terveellisellä ja puhtaalla ruoalla on tässä tärkeä rooli.

Taustaa terveellisemmän elämän aloittamiselle

Olen aina ollut perso makealle. Johtunee varmasti siitä, että kun olin pieni, niin isälläni oli karkkikauppa ja pari grilliä. Lukemattomat tunnit tuli istuttua kioskin takahuoneessa ja karkkia tuli syötyä liikaakin. Lisäksi monesti kotiruoka vaihtui grilliruokaan, eikä se varmasti ole terveellistä kasvavalle lapselle. 90-luvun lama ajoi isän konkurssiin ja yritystoiminta loppui. Joten saatiin useimmin kotona tehtyä ruokaa. Äidin kertoman mukaan antibiootteja syötiin myös paljon ja kaikki pakolliset rokotteet hankittiin. En koskaan ole pitänyt niin salaatista tai muusta terveellisestä, vaan kaikki epäterveellinen houkutti.

Kärsin aikuisikään asti valtavista vatsakivuista. Minulla ei ollut hajuakaan siitä, että miksi karkkeja ei olisi saanut syödä valtavia määriä. En myöskään tajunnut, että mikä aiheutti vatsavaivat mm. pizzan tai lettujen jälkeen, vasta nyt ymmärrän, (35 -vuotiaana) että vatsani ei yksinkertaisesti siedä maitoa. Maidon jättämisen jälkeen myös finniongelmani katosi, lähes kokonaan. Myöskin vatsa ei ole ollut löysällä sen jälkeen. Ennen maitoallergian ymmärtämistä, vatsani oli jatkuvasti löysällä, päivittäin.  Kiitos hyvän ystävän, joka kehotti jättämään maidon pois. Myöskin rasvapatit häipyi lopullisesti.

Terveysongelmat eivät suinkaan loppuneet tähän, vaikkakin helpotti. Kärsin MS -taudille tyypillisistä oireista. En jaksanut kävellä pitkiä matkoja ja jos kävelin lyhyenkin matkan, mutta liian nopeasti, väsähdin. Silmiä pakotti aivan järjettömästi ja minut valtasi joka päivä valtava väsymys. Ideaparkkia en jaksanut kiertää kävellen, vaan turvauduin sähkömopoon.  Myöskin kainalosauvat hankin ja jos oli pitempi matka tiedossa, otin ne matkaan. Tuntui, että elämä oli yhtä sumua, en muistanut mitään, en jaksanut lukea, en kuunnella lapsia, saatikka touhuta jotain heidän kanssaan. Keskittymiskyky oli kokonaan kadonnut ja hermot menetetty. Kesällä en pystynyt olemaan yhtään auringossa ja koko talven olin kuin kohmeessa. Sängyssä en pysty nukkumaan kuin oikealla kyljellä oikeassa jalassa olevan hermosäryn takia. Oikeaa jalkaa on myös pidettävä koholla ettei sitä ala särkeä. Näistä oireista olen kärsinyt reilut viisi vuotta.

http://www.magneettimedia.com/voimaruokaa/

 

Homeopaattinen kotiapteekki

 

Lääkitys?

En koskaan ole halunnut käyttää koululääketieteen tarjoamaa lääkitystä. Lasten tulehduksen ja pienet vaivat olen hoitanut homeopaattisesti. Kun tuntui, että homeopatiasta ei ole apua omiin vaivoihin, päätin kokeilla kiinalaista lääketiedettä. Se auttoi, se todella auttoi, mutta kustannukset oli aivan kohtuuttomat. Lääkärissä käynti, matkat ja lääkkeiden hinnat nousi tuhansiin euroihin. Siinä ei kerta kaikkiaan ollut järkeä. Joten lopetin ja ajattelin, että kaipa sitä sitten kohta istutaan pyörätuolissa neljän seinän sisällä. Mutta sitten aloin lukemaan kuinka syömämme ruoka voisi toimia lääkkeenä. Kuinka monet ovatkaan parantuneet syömällä terveellisesti ja löytämällä ne asiat mitä juuri se oma keho tarvitsee.

Jos vaikkapa ajattelee, että salaatti on terveellistä ja syö sitä vaikka hamaan tappiin asti ja ihmettelee miksei oireet häviä, niin voikin olla, että elimistö tarvitsee öljyjä, että vitamiinit pääsee imeytymään. Tai vaikkapa on jonkin B-vitamiinin puutos. Tai jos elimistössä on loisia, nekin estää vitamiinien imeytymisen. Jotkin ruoka-aineet ovat meille pahaksi, joitakin taas elimistö tarvitsee välttämättä. Olisi hyvä jos pystyisi käymään jossain testauttamassa sen mitä puutoksia elimistössä on ja mitä ruoka-aineita tulisi välttää. Itselle tämän teki lääkäri joka harjoitti kiinalaista lääketiedettä.

Joka tapauksessa askeleita terveellisemmän elämän puolesta on alettu ottaa. Ja olen hankkinut kaikkea energiaa antavaa ruokaa ja hommannut monenlaisia öljyjä. Loiskuurin aloitin ja oikeastaan kaikki mitä suuhuni laitan, sillä täytyy olla elimistöön myönteinen vaikutus. Eli esim. valkoinen vehnäjauho tai valkoinen sokeri ei kuulu ollenkaan valikoimaan.

 

Tässä muutamia mielenkiintoisia linkkejä:

http://terrywahls.com/minding-your-mitochondria-dr-terry-wahls-at-tedxiowacity/

https://sites.google.com/site/olliposti2/nutrix.pdf

http://www.kemikaalicocktail.fi/2013/01/ms-tauti-parani-paleo-ruoalla/

http://hidastaelamaa.fi/2013/11/miten-selvita-ravintoviidakossa-oppaana-olli-posti/