Kahvimylly.jpg

 

Luonnonkosmetiikkaa

Yritän hyödyntää kaiken mahdollisen ja näin säästää kuluissa. Kaupasta ostetut ihonkuorinta aineet ja kasvonaamiot ei ole ollut mieleisiä, lisäksi ne on aika kallita. Niinpä olen alkanut tutkimaan voisiko hyödytää niitä aineita mitä on omassa kaapissa. Huomasin, että kahvinporoista saa hyvän kuorintavoiteen ja jotkin hedelmät on hyviä kasvonaamiona. Myöskin erilaisista öljyistä on apua ihon hoidossa. Tässä muutamia reseptejä mitä olen kokeillut.

Ostin pari viikkoa sitten kirppikseltä kahvimyllyn ja kävin hakemassa paahdettuja kahvipapuja. Kahvi oli ihan mielettömän hyvää ja tuskin enää ostan valmiiksi jauhettua kahvia. Mylly jauhoi kahvipavut todella hienoksi jauhoksi ja tuli mieleen, että en millään hannoisi heittää niitä roskiin, niistä tuli niin hyvä tuoksu ja se näytti hyvältä, että mietin voisikohan niitä jotenkin hyödyntää?! Googletin ja löysin tällaisen kuorintavoiteen ohjeen. Tosin olen tehnyt siitä itselle sopivan, lisännyt aineita joita löytyi kaapista.

Kuorintavoide

Kahvinporoja (mahd. hienoksi jauhettuja)

Raaka kaakaojauhetta lusikallinen

Kookosöljyä lusikallinen

Ripaus laadukasta suolaa

Hiukan luomu hunajaa

 

Kahvinporot parantaa verenkiertoa, poistaa kuollutta ihosolukkoa, saa ihon tuntumaan ihanan pehmeältä ja auttaa selluliittiin.

Kookosöljy suojaa, hoitaa ja kiinteyttää ihoa, suojaa bakteereilta ja edistää ihon paranemista.

Kofeiinin ja kaakaon yhdistelmä vähentää turvotusta ja kirkastaa ihoa.

Hunaja suojaa ja hoitaa ihoa, se kirkastaa ja ravitsee ihoa

 

Sekoita kaikki aineet keskenään ja hiero iholle, reisiin, käsivarsiin, pepulle, vatsaan, mutta esim. kasvoille kannattaa kokeilla varovasti. Iho jää ihanan pehmeäksi ja hyvän tuoksuiseksi. Jos laitat sitruuna sekaan ja laitat sen kasvoille, muista laittaa vain muutenma tippa, ainakin aluksi. Sitruuna voi olla liian voimakas ja aiheuttaa iho-ongelmia, jos laittaa kerralla liikaa.

Pelkällä ruokasoodalla voi myös kuoria ihon, tulee ihanan raikkaaksi ja puhtaaksi. Myös puhditamaton merisuola käy ihon kuorintaan.

 

Jalkakylpy

Tämän ohjeen sain tyttäreltäni, kun olivat tehneet koulussa ja kun sitä kerran kokeilin, niin haavaumat jalassa oli poissa monta viikkoa ja jalat oli ihanan pehmeät.

Raasta limen ja sitruunan kuori. Pese hyvin, että kylpyyn menisi mahdollisimman vähän myrkkyjä.

Lisää 3 teelusikallista laadukasta merisuolaa. Sekoita aineet keskenään.

Lisää aineet lämpimään veteen. Liota jalkoja niin pitkään kun hyvältä tuntuu tai vesi pysyy lämpimänä. Itse haluan jatkaa mahdollisimman pitkään ja lisään välillä lämmintä vettä.

Lime kuorii kuollutta ihosolukkoa, sitruuna pehmentää ihoa, merisuola kosteuttaa ja rentouttaa.

Merisuola kylpy

Ainakin Agrimarketista, mutta mistä tahansa muusta maatalouskaupasta, voi käydä hakemassa 20kg säkin puhdistamatonta merisuolaa. Sitä voi laittaa puol kahvikupillista jalkakylpyveteen, niin se auttaa jalkapohjan halkeamiin ja poistaa raskasmetalleja elimistöstä. Jos on kylpyamme, niin olisi aivan ihanteellista tehdä merisuola kylpy koko kropalle, silloin reilummin suolaa ammeen pohjalle ja ei muuta kuin rentoutumaan. Merisuola tasapainottaa ihoa ja palauttaa kosteustasapainon. Jalkakylpy kannattaa tehdä ainakin pari kertaa viikossa.

Merisuola säkki kannattaa hakea, koska se on halpaa, noin 12e/säkki ja se riittää todella pitkäksi aikaa, osta vaikka kaverin kanssa puoliksi, niin saatte kumpikin hoitaa pitkään ihoa ja jalkoja. 

 

https://askelterveyteen.com/nain-kuorit-jalkojen-ihon-ja-poistat-bakteerit/

 

Ihon kosteutus

Erilaisia öljyjä on nykyään saatavilla vaikka minkälaisia. Itse olen käyttänyt jo 1,5 vuotta jojoba -öljyä kasvojen iholle, eikä ole ollut tarvetta millekään muulle rasvalle. Koskaan en ollut tyytyväinen kauppojen kalliisiin kasvorasvoihin, mutta en voinut kuvitellakaan, että ihon kosteutus voisi olla niinkin yksinkertaista ja halpaa, että yhdellä öljypullolla kosteuttaa ihoa monta kuukautta. Kannattaa kysyä öljyjä myyvältä myyjältä mikä öljy on sopiva juuri sinun ihollesi. Ainakin ruohonjuuresta olen saanut osaavaa palvelua ja he mielellään neuvoo, ja oikeasti myös tietävät niistä aineista jotain. 

 

 

<a href="https://plus.google.com/107967460985601629121" rel="publisher">Google+</a>